Skip to main content
close
menu Professional section

De Balie

Museums/Institutes De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10 
1017 RR Amsterdam
+31(0)20 5535100

Website debalie.nl

View on map

Open Fri 25 Nov / 9-3 hrs
Sat 26 Nov / 10-3 hrs
Sun 27 Nov / 10-1 hrs

Share

De Balie is het podium voor het vrije woord, eigentijdse kunst, politiek en cultuur aan het Leidseplein in Amsterdam. In dertig jaar is De Balie uitgegroeid tot een fenomeen op het gebied van spraakmakende debatten en (kunst)projecten.
 
De Balie biedt een podium aan vrije geesten met afwijkende meningen en nieuwe denkbeelden. Als kweekplaats voor nieuwe initiatieven en ideeën is het dé plek waar kunstenaars, politici, denkers, opinieleiders, wetenschappers en publiek elkaar ontmoeten en commentaar leveren op ontwikkelingen in de samenleving. De Balie heeft een eigen, vaste redactie van professionele programmamakers. Zij geven het vrije woord op unieke wijze ruim baan: de programma’s bevinden zich op het grensvlak van kunst, politiek, maatschappij en wetenschap. 
 
Waar groepen zich afsluiten voor elkaar, nodigt De Balie ze uit om met elkaar in gesprek te gaan. Hierbij vraagt De Balie voortdurend aandacht van publiek, politiek en media. Zo ontstaat er draagvlak onder een breed publiek en de participatie van een zo groot mogelijke groep mensen. Zodat iedereen van gedachten kan wisselen, en zijn of haar mening kan vormen over de thema’s die ertoe doen in onze samenleving. 
 
Het café en het restaurant zijn een integraal onderdeel van De Balie en dragen in sterke mate bij aan de laagdrempelige en culturele ontmoetingsplek die De Balie is.

Share